Schilderij Willem Arondeus overgedragen aan museum

Op maandag 7 juni heeft Freek Brouwer, wethouder Cultuur, Recreatie en Toerisme een portret van Willem Arondeus in ontvangst genomen in het museum Het Oude Raadhuis op Urk.

De gemeente Urk is zeer verheugd dat een aantal schenkers het initiatief heeft genomen het schilderij van kunstenaar en verzetsman Willem Arondeus aan het museum te schenken.

Het kunstwerk is geschilderd door Herman Morssink.

Warme band met Urk

De reden van de schenking is gelegen in het feit dat Willem Arondeus precies 100 jaar geleden enkele jaren op Urk kwam wonen en steeds een warme band met Urk heeft gehad.

Dat blijkt ook uit één van de brieven waarin staat opgetekend: “Hij is nog steeds verrukt over zijn leven op Urk”.

V.l.n.r. Herman Morssink, maker van het schilderij, Meino Schraal en wethouder Freek Brouwer bij het schilderij van Arondeus
Herman Morssink, maker van het schilderij, Meino Schraal en wethouder Freek Brouwer staan bij het schilderij van
Willem Arondeus, wat geschonken is aan de gemeente Urk en een plekje krijgt in Museum het Oude Raadhuis.

Toegangsprijzen 2021

In euro's

Kinderen 0-5 jaar gratis
Kinderen 6-12 jaar 3,00
Volwassenen 5,50
Houder 65+ kaart 5,00
Groepen > 25 personen 4,50
Gezinskaart (2 ouders + kinderen < 12jr) 14,00
Houder Museumjaarkaart gratis

Huurtarieven

Auditorium

(incl. toegangsprijs) aanvraag
Oude raadzaal (incl. toegangsprijs) aanvraag
Gehele museum (incl. toegangsprijs) aanvraag

Dagdeel 1 duurt van 9.00 tot 12.00 uur.
Dagdeel 2 duurt van 14.00 tot 17.00 uur.
Dagdeel 3 duurt van 18.00 tot 21.00 uur.

Overige tarieven

Voor groepen (vooraf boeken a.u.b.):
Entree Museum +  2 x Koffie met "urker dikkertje": 9,00 euro
Entree Museum + 2 x Koffie met slagroom gebak: 10,00 euro

Rondleiding door museum-gids  25,00 euro per gids

Voor informatie over een huwelijksceremonie in het museum kunt u zich wenden tot de gemeente Urk; telefoon (0527) 689 868.

Wijk 2-2, 8321 EP Urk
Telefoon (0527) 683 262
Bekijk hier de route

* Verplicht veld

Openingstijden

Museum Het Oude Raadhuis is van april tot en met oktober (en tijdens de landelijke schoolvakanties in deze periode) geopend van maandag t/m vrijdag van 11.00 tot 17.00 uur en zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

Van november tot en met maart is het museum geopend van maandag t/m zaterdag van 12.00 tot 16.00 uur.

Op zondagen, feestdagen en Hemelvaartsdag is museum Het Oude Raadhuis GESLOTEN.